+31(0)852736379 info@vetrec.nl

RVS BUFFER / OPSLAGVATEN

Vetrec heeft een ruim assortiment aan RVS buffervaten die uitermate geschikt zijn voor toepassingen met warmtepompen. Deze RVS boilers en opslagvaten zijn professionele vaten en worden geproduceerd uit het beste materiaal en verwerkt met de meest geavanceerde technieken. De vaten voldoen aan de hoogste eisen van PED (drukapparatuur 97/23/EC) en zijn voorzien van CE-Certificaat en Energielabel A. De rvs vaten hebben een lange levensduur en zijn voorzien van 5 jaar productgarantie.

Professionele RVS Buffer- en opslagvaten

De RVS buffervaten zijn speciaal ontwikkeld voor o.a. toepassingen met warmtepompen. De vaten worden geproduceerd uit hoogwaardige RVS (duplex ). Duplex RVS is een hoogwaardige RVS soort met betere eigenschappen als de bekende 316L variant maar heeft de vergelijkbare anticorrosie eigenschappen. Echter zijn de mechanische eigenschappen zoals rekgrens twee keer zo hoog als die van RVS 304 en RVS 316L. Hierdoor is RVS Duplex het ideale product voor buffervaten en opslagvaten.

Kwaliteit en geavanceerde technieken

De  STECALI en ELIN PRO-LINE RVS opslagvaten onderscheiden zich in kwaliteit, betrouwbaarheid en montagegemak.  De RVS vaten worden geproduceerd in een hightech fabriek met de meest geavanceerde technieken. Het kwaliteitssysteem van ons O.E.M. productiebedrijf garandeert een constante productie en kwaliteitscontrole. Van de kwaliteit van grondstoffen, extra aandacht voor het verwerkingsproces en een laatste controle test behoren tot een standaard. Daarnaast is er een gedegen technische ondersteuning van onze verkoopafdeling

ELIN PRO-LINE rvs-lassen-productie
RVS buffervat

Buffervat bij een warmtepomp!

Een buffervat is een goede aanvulling voor een warmtepompinstallatie. Het opwekken van energie sluit niet altijd 100% aan bij het moment van warmtevraag. Men voorkomt ook dat een warmtepomp gaat pendelen. Dit betekend dat de warmtepomp veel starts en stops maakt waardoor deze veel energie gaat verbruiken en een kortere levensduur heeft. De STECALI en ELIN PRO-LINE Buffervaten zijn van RVS waardoor er ook geen roestvorming en slip in deze vaten ontstaat. Dit heeft dan weer een positieve energiezuinige werking heeft op het warmtepompsysteem. Zeker bij gebruik van kunststof meerlagen leidingwerk.

energielabel ELIN PRO-LINE

Stilstand verlies van een opslagvat

Als een opslagvat gevuld is met warm water, zal deze na verloop van tijd afkoelen. Om dit minimaal te houden is het belangrijk dat de boilers goed geïsoleerd zijn. De rvs boilers zeer goed geïsoleerd. Ondanks deze goede isolatie zal de boiler toch langzaam afkoelen. Deze verliezen noemen we de stilstand verliezen. Deze worden gemeten in een testruimte door een erkend meetinstituut gemeten. De ELIN STECALI en ELIN PRO-LINE RVS opslag-vaten zijn voorzien van een Energielabel A ook wel een ERP Label genoemd.

Zeer goede isolatie!

Om een zo laag mogelijk stilstand verlies te hebben dient een opslagvat te voorzien zijn van zeer goede isolatie. Dit is zeker van toepassing bij gebruik van een warmtepomp. De STECALI en ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn voorzien van hardschuim CFK vrije isolatie (polyurethaan). De mantel is gemaakt van mat metaal .De isolatiedikte is afhankelijk van de inhoud van de boiler en zorgt zo voor lage stilstand verliezen.
De RVS opslagvaten zijn voorzien van het Energielabel A

isolatie-ELIN-PRO-LINE-boiler-vaten

Anode bij RVS opslagvaten ?

Roestvast staal wordt meestal niet beschermd met opofferingsanodes of opgedrukte stroom. Dit komt doordat het materiaal van zichzelf al voldoende corrosie werende eigenschappen heeft waardoor aanvullende beschermingstechnieken niet noodzakelijk zijn. Toch zijn er toepassingen waarbij kathodische bescherming (KB) veel kosten kan besparen, namelijk in die gevallen waarbij een kans bestaat op het optreden van lokale corrosie, putcorrosie, spleetcorrosie of selectieve aantasting van lassen in een zeewater omgeving.