+31(0)852736379 info@vetrec.nl

RVS BUFFER / OPSLAGVATEN

Bent u op zoek naar hoogwaardige RVS buffervaten voor uw warmtepompsysteem? Bij Vetrec bieden wij een breed assortiment aan professionele vaten van topkwaliteit. Onze RVS boilers en opslagvaten zijn vervaardigd uit het beste materiaal en verwerkt met geavanceerde technieken. Ze voldoen aan de hoogste eisen van PED en zijn voorzien van CE-Certificaat en Energielabel A. Met een lange levensduur en 5 jaar productgarantie bent u verzekerd van betrouwbare opslagoplossingen. Ontdek vandaag nog ons uitgebreide assortiment en kies voor kwaliteit en duurzaamheid.

Professionele RVS Buffer- en opslagvaten

Ontdek de kracht van onze hoogwaardige RVS buffervaten, speciaal ontwikkeld voor warmtepompinstallaties. Onze vaten, vervaardigd uit het beste duplex RVS, bieden de perfecte oplossing voor betrouwbare opslag en een efficiënt warmtepompsysteem. Met onze geavanceerde technieken en kwaliteitsgarantie bent u verzekerd van duurzaamheid en een lange levensduur. Kies voor kwaliteit en energiezuinigheid met onze professionele RVS buffervaten. Vertrouw op Vetrec, dé specialist in warmtepomp en airco installaties. 

Kwaliteit en geavanceerde technieken

Bent u op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen voor uw warmtepomp- en airco-installaties? Bij Vetrec bieden wij een breed assortiment aan hoogwaardige RVS opslagvaten en boilers van topkwaliteit. Onze opslagvaten onderscheiden zich in kwaliteit, betrouwbaarheid en montagegemak. Met geavanceerde technieken en een constante kwaliteitscontrole garanderen wij de beste opslagoplossingen voor uw systeem. Onze vaten zijn vervaardigd uit het beste materiaal en voldoen aan de hoogste standaarden. Met een lange levensduur en energiezuinigheid bent u verzekerd van optimale prestaties en duurzaamheid. Kies voor Vetrec, dé specialist in warmtepomp- en airco-installaties. Vertrouw op onze expertise en geniet van een comfortabel binnenklimaat.

ELIN PRO-LINE rvs-lassen-productie
RVS buffervat

Buffervat bij een warmtepomp!

Het opwekken van energie sluit niet altijd 100% aan bij het moment van warmtevraag. Hierdoor is een buffervat  een goede aanvulling voor een warmtepompinstallatie. Men voorkomt ook dat een warmtepomp gaat pendelen. Dit betekend dat de warmtepomp veel starts en stops maakt waardoor deze veel energie gaat verbruiken en een kortere levensduur heeft. De ELIN PRO-LINE Buffervaten zijn van RVS waardoor er ook geen roestvorming en slip in deze vaten ontstaat. Dit heeft dan weer een positieve energiezuinige werking heeft op het warmtepompsysteem. Zeker bij gebruik van kunststof meerlagen leidingwerk..

energielabel ELIN PRO-LINE

Stilstand verlies van een opslagvat

Als een opslagvat gevuld is met warm water, zal deze na verloop van tijd afkoelen. Om dit minimaal te houden is het belangrijk dat de boilers goed geïsoleerd zijn. De rvs boilers zeer goed geïsoleerd. Ondanks deze goede isolatie zal de boiler toch langzaam afkoelen. Deze verliezen noemen we de stilstand verliezen. Deze worden gemeten in een testruimte door een erkend meetinstituut gemeten. De ELIN STECALI en ELIN PRO-LINE RVS opslag-vaten zijn voorzien van een Energielabel A ook wel een ERP Label genoemd.

Zeer goede isolatie!

Om een zo laag mogelijk stilstand verlies te hebben dient een opslagvat te voorzien zijn van zeer goede isolatie. Dit is zeker van toepassing bij gebruik van een warmtepomp. De STECALI en ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn voorzien van hardschuim CFK vrije isolatie (polyurethaan). De mantel is gemaakt van mat metaal .De isolatiedikte is afhankelijk van de inhoud van de boiler en zorgt zo voor lage stilstand verliezen.
De RVS opslagvaten zijn voorzien van het Energielabel A

isolatie-ELIN-PRO-LINE-boiler-vaten

Anode bij RVS opslagvaten ?

Roestvast staal wordt meestal niet beschermd met opofferingsanodes of opgedrukte stroom. Dit komt doordat het materiaal van zichzelf al voldoende corrosie werende eigenschappen heeft waardoor aanvullende beschermingstechnieken niet noodzakelijk zijn. Toch zijn er toepassingen waarbij kathodische bescherming (KB) veel kosten kan besparen, namelijk in die gevallen waarbij een kans bestaat op het optreden van lokale corrosie, putcorrosie, spleetcorrosie of selectieve aantasting van lassen in een zeewater omgeving.