+31(0)852736379 info@vetrec.nl
elin-Pro-Line

ELIN PRO-LINE RVS Boiler en bufferVaten

De nieuwe generatie ELIN PRO-LINE RVS boiler en buffervaten. Speciaal ontwikkeld voor toepassingen met o.a. warmtepompen. Voldoen aan de hoogste eisen en garantievoorwaarden.

pro-line-rvs-boilervaten

PRO-LINE RVS WARMTEPOMP BOILER

De ELIN PRO-LINE RVS Warmtepomp boilervaten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen met warmtepompen. Ze worden geproduceerd uit het beste materiaal en verwerkt met de meest geavanceerde technieken.

RVS buffervat ELIN Pro-Line WLBU

 

PRO-LINE RVS BUFFERVATEN / OPSLAGVATEN

ELIN PRO-LINE RVS buffervaten zijn opslagvaten die kunnen worden gebruikt voor sanitair water of dienen als buffervat in een warmtepompinstallatie. De vaten voldoen aan de hoogste eisen van PED (drukapparatuur 97/23/EC) .

Combi-boiler-buffer ELIN

 

PRO-LINE RVS

COMBI BOILER-BUFFERVATEN 

ELIN  RVS Combi Boiler-buffervaten, speciaal voor warmtepompinstallaties Door de combinatie van boiler en buffervat in één, bespaar je ruimte en wordt de montagetijd aanzienlijk verkort

PROFESSIONELE RVS OPSLAGVATEN

HOOGWAARDIGE RVS BOILER EN BUFFERVATEN

MET A-LABEL

ELIN levert een complete serie RVS boilers en buffervaten (opslagvaten) onder de naam van ELIN PRO-LINE. Deze serie is uitermate geschikt voor combinaties met warmtepompen. De RVS boilers en opslagvaten zijn vervaardigd uit hoogwaardig RVS en worden met de modernste geavanceerde technieken verwerkt. 

ELWBUELIN-PRO-LINE-RVS-BOILER-VATEN

A-LABEL RVS BOILERVATEN

SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR WARMTEPOMPEN

  • Zeer efficiënt, Energielabel  A
  • Minimaal warmteverlies  A-LABEL
  • Speciaal voor combinatie met warmtepompen
  • Tank, wisselaar en aansluitingen van hoogwaardig RVS
  • Snelle opwarming door XXL wisselaar
  • Corrosiebestendig vat
  • Buitenmantel van frosted-metal
  • Lichtgewicht ten opzichte van geëmailleerde vaten
  • Multi inzetbaar

HOOGWAARDIGE RVS BOILER EN BUFFERVATEN?

Bij het ontwikkelen van onze RVS boilers, buffervaten en opslagvaten hebben we verschillende materialen vergeleken. Koper is perfect materiaal voor sanitair water alleen is dit materiaal vrij prijzig, zeker bij grotere voorraadvaten. Stalen glass lined (emaille) vaten zijn goed toepasbaar voor sanitair water alleen hebben als nadeel dat de emaille laag breekbaar is en dat de vaten zeer zwaar zijn. Hierdoor bleef RVS als materiaal over. RVS is een legering van chroom, nikkel en koolstof en zijn in vele uitvoeringen te verkrijgen. Voor de RVS boilers en opslagvaten is er gekozen voor hoogwaardige RVS Duplex legering. De legering heeft de vergelijkbare anticorrosie eigenschappen als de bekende RVS 316L en 317L  legering. Echter zijn de mechanische eigenschappen zoals rekgrens twee keer zo hoog als die van RVS 316L en RVS 317L. Hierdoor is RVS Duplex het ideale product voor boilers en opslagvaten. De ELIN PRO-LINE RVS boilers en opslagvaten zijn speciaal en zorgvuldig ontworpen. Ze worden geproduceerd uit het beste materiaal en verwerkt met de meest geavanceerde technieken..

energielabel ELIN PRO-LINE

ZEER GOED GEISOLEERD

Om een zo laag mogelijk stilstand verlies te hebben dient een boiler te voorzien zijn van zeer goede isolatie. Dit is zeker van toepassing bij gebruik van een warmtepomp. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn voorzien van hardschuim CFK vrije isolatie (polyurethaan). De mantel is gemaakt van mat metaal .De isolatiedikte is afhankelijk van de inhoud van de boiler en zorgt zo voor lage stilstand verliezen. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn tot een boilerinhoud van 500L voorzien van het Energielabel A​

ELIN PRO-LINE RVS spiraal boiler

ANODE BIJ RVS BOILER?

Roestvast staal wordt meestal niet beschermd met opofferingsanodes of opgedrukte stroom. Dit komt doordat het materiaal van zichzelf al voldoende corrosie werende eigenschappen heeft waardoor aanvullende beschermingstechnieken niet noodzakelijk zijn. Toch zijn er toepassingen waarbij kathodische bescherming (KB) veel kosten kan besparen, namelijk in die gevallen waarbij een kans bestaat op het optreden van lokale corrosie, putcorrosie, spleetcorrosie of selectieve aantasting van lassen in een zeewater omgeving. Omdat onze boilers voor vele toepassingen toepasbaar zijn hebben wij gekozen om vanaf de fabriek een Magnesium Anode te plaatsen​. 

LAGE STILSTAND VERLIEZEN 

Als een boiler of buffervat gevuld is met warm water, zal deze na verloop van tijd afkoelen. Om dit minimaal te houden is het belangrijk dat de boilers goed geïsoleerd zijn. De ELIN PRO-LINE boilers zijn zeer goed geïsoleerd. Ondanks deze goede isolatie zal de boiler toch langzaam afkoelen. Deze verliezen noemen we de stilstand verliezen. Deze worden gemeten in een testruimte en door een erkend meetinstituut gemeten. De ELIN PRO-LINE RVS Boiler en buffervaten zijn tot een boilerinhoud van 500 Liter voorzien van een Energielabel A , ook wel een ERP Label genoemd.

isolatie-ELIN-PRO-LINE-boiler-vaten

XXL WISSELAAR

“Warmtepompboiler”

Een tapwaterboiler voor een warmtepomp heeft meer verwarmd oppervlakte nodig dan een boiler voor een cv-ketel. Dit komt door de lagere primaire aanvoer temperaturen van de warmtepomp ten opzichte van die van een cv-ketel. Dit betekent dat een boiler voor een warmtepomp moet voorzien zijn van een groot oppervlakte wisselaar. De ELIN PRO-LINE RVS Boilers zijn voorzien van een XL RVS wave spiraal (wisselaar). Deze wisselaar is speciaal ontworpen voor toepassingen met warmtepompen.

Boiler anode
ELIN PRO-LINE rvs-lassen-productie

GEAVANCEERDE TECHNIEKEN

De ELIN PRO-LINE RVS boilers, buffervaten en opslagvaten zijn speciaal en zorgvuldig ontworpen. Ze worden geproduceerd uit het beste materiaal en verwerkt met de meest geavanceerde technieken..

ELIN PRO-LINE BOILERS EN OPSLAGVATEN

ONTWIKKELD VOOR WARMTEPOMPEN

HOOGE KWALITEIT

De energietransitie om in 2050 volledig duurzaam te zijn, betekent dat we van het aardgas af moeten. ELIN is al vanaf 1998 bezig met ontwikkeling van duurzame systemen zoals warmtepompen. Deze warmtepompsystemen worden ingezet om gebouwen te verwarmen en het sanitair water op te warmen. Voor dit laatste wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van indirect gestookte boilers. We zien nog steeds dat er vaak verkeerde boilers worden ingezet of worden aangeboden bij warmtepompsystemen. Deze hebben dan een te lange laadtijd, zijn slecht geïsoleerd en zijn voorzien van een verkeerde wisselaar. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een niet efficiënt systeem. Mede hierdoor zijn wij zelf op zoek gegaan naar boilers en opslagvaten die geschikt zijn voor warmtepompen. Deze vaten worden geproduceerd in een hoogwaardig fabriek met de laatste engineeringtechnieken en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.. 

VOLUME BOILER?

Bij een warmtepompinstallatie moet men de ISO-publicatie 72 toepassen.
Deze publicatie omschrijft o.a. wat het minimale volume van een boilervat moet zijn.

Verder moet het volgende worden aangehouden:

1. Het beschikbaar vermogen (warmtepomp plus eventueel bijstook) bepaalt de laadtijd en daardoor het minimale volume van de boiler
2. Voor 1 persoon wordt eenzelfde hoeveelheid geëist als voor 2 personen.
3. Voor meer dan 5 personen moet zowel voor de douche als het bad 48 liter per persoon per dag extra aangehouden worden.
4. Indien zowel een bad als een douche aanwezig zijn, het gegeven volume van een bad aanhouden.
5. Het betreft hier het opwarmen van water van 10 °C naar 55 °C.

Voor een snelle indicatie voor het benodigde warm tapwater kan bijgaande tabel worden aangehouden

THERMISCHE DESINFECTIE

Indien in het boilervat langere tijd een onvoldoende hoog temperatuurniveau wordt gerealiseerd moet et wekelijks thermische desinfectie plaats vinden. In ISSO-publicatie 30.5 en 55.1 zijn richtlijnen gegeven voor wekelijkse thermische desinfectie van voorraadvaten:

 

In Begaande tabel zijn de minimale desinfectie temperaturen mij bijhorende tijden zijn weergegeven

Voor een snelle indicatie voor het benodigde warm tapwater kan onderstaande tabel worden aangehouden

Tabel boiler inhoud Eltechno

Bij het kiezen van de boiler moeten we nog wel rekeninghouden dat een boiler maar voor 80-85% gevuld is met warm tapwater (bij de ELIN PRO-LINE Boilers ligt het percentage hoger i.v.m. de grote XXL-wisselaar). Verder heeft de laadtijd ook invloed op het volume inhoud van de boiler. In de praktijk wordt daarom vaak 60 liter per persoon gerekend voor het vaststellen van de boilerinhoud.

ELIN desinfectie boiler

De vereiste tijdsduur wordt geteld vanaf het moment waarop het gehele boilervolume de gewenste temperatuur heeft bereikt. Indien in het boilervat temperatuurgelaagdheid optreedt dient de temperatuur aan de onderzijde van het boilervat als referentietemperatuur te worden gehanteerd.s.

Opmerking:

1.Indien het periodiek opwarmen niet met de warmtepomp kan worden gerealiseerd, wordt een elektrische bijstook geëist. (elektrisch element )
2.De warmtapwatertemperatuur die door de warmtepomp kan worden gerealiseerd is in sterke mate afhankelijk van het toegepaste koudemiddel. Zo kan de warmtepomp met de koudemiddelen R134a, R600a, R32 of R290 (propaan) een temperatuur van het water in het boilervat van 60°C realiseren. Met koudemiddelen als R407c, R410a is de te realiseren temperatuur veelal lager.
Het blijft altijd aanbevolen om het elektrisch desinfectie element in een boiler te gebruiken

Warmtepompboiler

De ELIN PRO-LINE ELWBO warmtepompboiler is speciaal ontwikkeld voor toepassingen met een warmtepomp. Onze warmtepompboiler is vervaardigd uit hoogwaardig RVS en is uitermate geschikt voor toepassingen met sanitair water. De ELIN PRO-LINE WLBU buffervaten zijn eveneens vervaardigd uit hoogwaardig rvs en kunnen worden gebruikt als buffervat voor warmtepompinstallaties of voor opslag van sanitair water.

Een buffervat is een must voor een warmtepomp

De opwekking van energie sluit niet altijd 100% aan bij de warmtevraag.  Een warmtepomp is een energiezuinig oplossing voor het verwarmen van een gebouw. Alleen wanneer een warmtepomp veel opstart momenten heeft, gaat deze juist meer energie verbruiken. Vandaar is een buffervat een must voor een warmtepompinstallatie. Het buffervat zorgt voor rust in de installatie, voorkomt pendeling (veel start/stop momenten) en verkort de ontdooicyclus. De ELIN PRO LINE buffervaten zijn vervaardigd uit hoogwaardig rvs. Hierdoor wordt roestvorming in het cv-watersysteem geminimaliseerd. Dit alles heeft een energiebesparende werking met een gunstige SCOP waarde.

Wij leveren onze ELIN PRO-LINE RVS Boilers ,buffervaten, opslagvaten en warmtepompen in Nederland en Belgje. In Nederland voorzien wij:  Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Overijsel, Utrecht, Zeeland, Zuid Holland, Noord Holland, Flevoland, Friesland en Groningen.